Rapport fra FMKs årsmøte 2011

Oppsummering: Landsmøtet var samstemmig om en videreføring av Folkereisning mot krig.

Landsmøtet brukte så tid på å diskutere arbeidet videre framover.

Ikkevold.no: Det er viktig at vår webside nå er oppe igjen etter hacker-angrepet. Backup av det tidligere inneholdet skal føres tilbake til siden. Alle oppfordres til å sende forslag til saker som skal legges ut på siden.

Nytt styre: Jan Thure, Øyvind, Helge, Kristian, Øystein, Tormod og Jørgen. Møtene er åpne for alle interesserte. Øyvind påtar seg å revidere statuttene til organisasjonen og se over reglene for Fondet.

Vi sender ut brev til våre medlemmer straks etter neste styremøte den 19. mars. Det skal ikke kreves penger for medlemskap 2011, ei heller før vi har et visst aktivitetsnivå. Brevet skal ha med referat fra årsmøtet, oppfordring til å gi oss e-post adressen (for å redusere kostnaden for porto), oppmuntring til å komme med forslag til aktiviteter, oppfordring til å aktivt bruke vår kommende hjemmeside og opplysninger om hvilke planer styret har for resten av året.

Det er enighet om å danne en gruppe som skal forberede en 75års jubileumsbok 2012.

Møtet var positive til at temahefter skulle erstatte en generell papirutgave av Ikkevold. Mulige temaer:

Ikkevoldsrevolusjonene i den arabiske verden. Humor som virkemiddel i ikkevoldskamper. Vernepliktens historie og framtid.

Styret tar stilling til hvert enkelt forslag på kommende møter. De som har interesse av å jobbe med slike hefter oppfordres til å sende sine tanker til styret (johansen.jorgen@gmail.com)

Til stede: Helge Høifødt, Øyvind Solberg, Kristian Egil Batta Torheim, Jan Thure Bolstad, Øystein Kleven, Ivar Evensmo, Tord Nygreen, Tormod Bakke, Douglas, Jørgen Johansen, Rolf Solvang, Dag Olav Sivertsen

Første styremøte blir 19. mars.

4 comments for “Rapport fra FMKs årsmøte 2011

 1. jj
  10. mars 2011 at 17:19

  Bra Jan Thure!

 2. Peter Andresen
  1. april 2011 at 21:57

  Hei!

  Jeg vil bli medlem igjen!
  Kan ikke love stor aktiv deltagelse med det første, men har ikke blitt mindre pasifist med årene. Fruen er også passifist, så finnes det familiemedlemskap?

 3. Rolf Wergeland
  14. mai 2011 at 22:23

  vIL GJERNE BEHOLDE KONTAKTEN.
  Holder på med bok om «FREDSBEVEGELSEN 60 ÅR I GRENLAND»
  FMK en vesentlig del. Har mye historikk og protokoller. Var i landstyret i 50åra.
  Ønsker å få supplert liste over formenn og sekretærer gjennom årene.
  Interessant med bok 75 år!
  Takknemlig for svar.
  Rolf Wergeland

 4. 28. november 2011 at 11:18

  Hva ser jeg?! FMK har våknet til liv igjen! Det gleder en gammelpasifist, som var aktiv på tidlig 1980-tall, og som fremdeles pusser sitt brukne gevær nå og da. Hilsen fra Bjørg (tidligere Johansen) og mannen min, Arve (Alsvik). Vi møttes faktisk i FMK, og nå feirer vi sølvbryllup 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *