Om FMK

Folkereisning mot krig (FMK) er den norske avdelingen av War Resisters’ International, et nettverk av samarbeidende fredsorganisasjoner.

FMK har et ikkevoldelig og pasifistisk grunnsyn.

Organisasjonen forfekter ikke noen bestemt politisk idé, men søker å forene ulike ideologiske holdninger i en felles kamp for fred og rettferdighet.

4 comments for “Om FMK

 1. 29. april 2011 at 15:45

  Vi i Ny Tid skal lage en sak om voldsbruk tilknyttet demonstrasjoner og lignende. 9.april holdt Norwegian Defence Leauge (NDL) appell om at de ville bekjempe det de kalte radikal islam. BLITZ arrangerte motdemonstrasjon, der blant annet Antirasistisk senter deltok, og frontet budskapet «Nei til nazisme». I etterkant ble det kjent at noen blitzere hadde tydd til voldsangrep på en høyreekstrem/NDLer. Hva er deres synspunkter rundt det? Er det riktig å gå i demonstrasjonstog med folk som bruker vold som metode? Det kan blant annet føre til at folk mister tiltro og forholder seg nøytrale, dersom voldsbruken fortsetter. Hva mener dere om at blitzere/venstreekstreme gikk til fysisk angrep på en høyreekstrem? Finnes det garanti mot vold? Bør man avstå fra å delta i demonstrasjoner som tidligere har utløst vold?

  Jeg har deadline kl.12.00 på mandag. Så det hadde vært flott med tilbakemelding før den tid!

  Mvh,

  Rafia Zaheer,

  Journalist, Ny Tid – 980 25 619

 2. 29. januar 2012 at 13:18

  Hei
  Vil gjøre dere oppmerksomme på at Gene Sharp kommer til Oslo som gjest av dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs. Han kommer til Oslo 4 februar, og det vil være et stort arrangement på Vika Kino (sal 1) tirsdag 7 februar med visning av filmen How to Start a Revolution og et møte (Q&A) med Gene Sharp etter visningen.

  Se http://www.humanfilm.no

  Ta kontakt for mer info

  mvh Ketil Magnussen
  Oslo Dokumentarkino
  Tel: 95 18 51 09

 3. Heine Holger Bartholomæussen
  12. oktober 2012 at 13:42

  Tak for en dejlig side. Jeg vil bare lige gøre jer opmærksom på, at facebook markerer jeres side som et usikkert netsted. Mit eget Bullguard antivirus brokker sig dog ikke over jeres side. Måske lidt facebook censur der?

  «Sikkerhedsalarm
  Linket, du prøver at besøge, er blevet klassificeret som potentielt krænkende af en Facebook-partner. Hvis du vil vide mere om at være sikker på internettet, skal du besøge Facebooks side om sikkerhed. Læs også Wikipedias artikler om malware og phishing.

  Norton™ by Symantec has ranked this web link as potentially unsafe
  Hent Norton™ AntiVirus for at beskytte din computer og dine Facebook venner fra online trusler. »

  Måske er det noget, som I skulle tage op med facebook, for det vil givet holde nogen fra at besøge jeres side.

  • johansen.jorgen
   19. oktober 2012 at 17:53

   Hei Heine,

   jeg skal undersøke dette. Takk for beskjed!

   jj

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *