Frige Leonard Peltier, Barack Obama!

 

Idag fyller Leonard Peltier 69 år, vilket innebär den 37:e födelsedagen som han tillbringar i fängelse. Leonard Peltier, som är dömd till livstid två gånger om, tillhör Anishinabe-Lakotafolket, ett av Nordamerikas urfolk och var en ledande medlem i American Indian Movement (AIM), en organisation med syfte att främja och upprätthålla de nordamerikanska urfolkens rättigheter. Han är för närvarande fängslad i Florida, mer än 320 mil från familjen i North Dakota. Det gör att han sällan får besök av dem. Han lider av dålig hälsa, bland annat diabetes.

Amnesty har följt fallet under många år och vi är allvarligt oroade över rättegångsförfarandet och anser att politiska faktorer kan ha påverkat domen. Skriv under vårt brev till president Obama och vädja om Leonards frigivning.

 

 http://www.amnesty.se/engagera-dig/agera/manadens-aktion/?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_content=leonardpeltier&utm_campaign=leonardpeltier&anp_mid=7969781&anp_rid=139491881

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *