Sverige bör inte delta militärt i Libyen

Sverige bör inte delta militärt i Libyen

Tre JAS 39 Gripen och ett Gulfstream-plan, regeringsplanet, lyfte på lördagen från F17 i Kallinge. Planen flög därefter ner till Sardininen för att ge NATO stöd i Libyen.  Foto: Patric Söderström / Scanpix

Tre JAS 39 Gripen och ett Gulfstream-plan, regeringsplanet, lyfte på lördagen från F17 i Kallinge. Planen flög därefter ner till Sardininen för att ge NATO stöd i Libyen. Foto: Patric Söderström / Scanpix

Det kan vara ett grovt misstag för Sverige att bidra till en militär operation som mer än något annat gynnar den stora vinnaren i krig: vapenindustrin. Sverige borde istället stå upp för humanistiska principer genom att fördöma allt dödande, skriver tre forskare.

JØRGEN JOHANSEN

fredsforskare, Syracuse University, USA och Coventry University, Storbritannien

LORY JANELLE DANCE

docent i sociologi, gästforskare i mänskliga rättighetsstudier, Lunds universitet,

ANTHONY FISCELLA

religionsforskare, Lunds universitet

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *